måndag 17 juli 2017

Broccolipaj utan skal

Att göra en paj utan skal går både snabbt och är väldigt enkelt. Man gör bara en äggstanning som man sedan slår över önskad fyllning. Idag blir det en broccolipaj med ädelost. Om man inte gillar ädelost går det bra att byta ut mot annan ost. Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:
600,0 gram Broccoli
2,0 st Lök gul eller röd
160,0 gram Ädelost grönmögelost fett 30%
6,0 st Ägg konventionellt rått
4,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
1,0 dl Vatten
2,0 nypor Salt
2,0 krm Svartpeppar
80,0 gram Ruccolasallat

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka löken och lägg i botten på en liten ugnssäker form. Dela broccolin i små buketter och skiva stammen och lägg denna ovanpå. Fördela ädelosten över broccolin.

3. Vispa ihop ägg, grädde och vatten och häll blandningen över pajen. Krydda med salt och peppar. Ställ i ugn ca 25 minuter. Känn efter med en sticka så att pajen är färdig.

4. Servera pajen tillsammans med ruccolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar